Landstingsmajoriteten: Ingen höjning av SL-kortet

Enligt uppgifter från Dagens Nyheter är en höjning av SL-kortet (30 dagars.) inte planerad i landstingsbudgeten i Stockholms läns landsting under 2010.

En glädjande nyhet, men samtidigt är 690:- fortfarande väldigt mycket pengar för en låginkomsttagare att betala varje månad för resan till och från jobbet.

3 kommentarer

3 kommentarer på “Landstingsmajoriteten: Ingen höjning av SL-kortet

 1. Samtidigt står det i Metro idag (6/5) att de tänker göra det dyrare att åka kollektivt för att finansiera Förbifarten. Men det kanske är nästa år… Hur som helst: kollektivtrafikanter borde vägra finansiera Autobahn Drottningholm!

 2. Sakfel som vanligt från planka.nu
  Socialdemokraterna innehar tillsammans med miljöpartiet och vänstern rekordet i att höja SL-kortet.

  Alliansen i Stockholms läns landsting har under sin mandatperiod 2006-2010 höjd SL-kortet från 600 till 690, vilket motsvarar en höjning med 3,5 procent per år. Under förra mandatperioden 2002-2006 höjde socialdemokraterna kortet från 500 till 600 kronor. En höjning med 100 kronor eller 20 procent.

 3. Hans-Erik: Nån måste ha slarvat med nyheten, tack för att du uppmärksammade oss på det, nu är det ändrat.

  Dock så måste vi invända mot ditt lilla räkneexempel, snacka om att blanda äpplen och päron!

  Varken den förra eller den nuvarande majoriteten har lyckats driva SL på ett vettigt sätt, vare sig med hänseende på prissättningen eller andra saker.

  Vi vet ju att ni borgare har som favvosysselsättning att skylla allt på sossarna, men om vi var du skulle vi vara lite ödmjuka i vår sossebashing, med tanke på de otaliga debakel inom kommun och SL:s styrelse som du varit inblandad i.

  Sen skulle det vara väldigt intressant att får höra vilka fler sakfel som har kommit från oss, några bra exempel?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.