New York: Time to start jumping the gates!

I New York planerar MTA att höja priserna på kollektivtrafiken med 23 procent och minska trafiken och servicen i stora delar av systemet. Kollektivtrafiken i New York är gravt underfinansierad, och trots att ett antal kreativa finansieringslösningar, bland annat en broavgift för bilister, presenterats av kollektivtrafikaktivister, så har de ansvariga politikerna vägrat att fatta beslut om utökad finansiering.

Igår hölls ett stort protestmöte vid Union Square arrangerat av bland andra Transportation Alternatives, the Straphangers Campaign, the Working Families Party, Keep New York Moving och Facebookgruppen “1,000,000 People Against the NYC MTA Fare Hike”. Överlag har protesterna mot prishöjningarna och nedskärningarna varit stora, den som är intresserad av att läsa mer kan kika in på Streetsblog som har dagliga uppdateringar om läget i New York.

Precis som i Stockholm, där Planka.nu startade på grund av SL:s prishöjningar så börjar nu uppmaningarna till att “Jump the gates” att sprida sig även i New York, spana in videon nedan…

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.