Norskt näringsliv gillar kollektivtrafik

Norska Naeringslivets Hovedorganisasjion – alltså motsvarigheten till Svenskt Näringsliv – publicerar ett 10-punktsprogram som ska hjälpa kollektivtrafiken att öka och ta andelar från bilarna. NHO utgår från att köbildningarna kostar näringslivet stora pengar och många av förslagen känns uppfriskande: förtur för kollektivtrafiken på vägarna, ekonomiska incitament för de som reser klimatsmart till jobbet och en årlig kollektivmiljard till de sex största stadsområdena. Dessa förslag investeringar står i bjärt kontrast till de missriktade svenska infrastrukturpengarna som vi berättade om igår. Svenskt Näringsliv och den svenska regeringen borde helt enkelt också komma med i matchen!

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.