Spårburen trafik halkar efter

De första idéerna om hur de nationella infrastrukturpengarna ska fördelas har dykt upp i veckan. Som det ser ut nu får flera kollektivtrafikprojekt vänta på bättre tider, medan dyra satsningar på bilism – som Förbifart Stockholm – får grönt ljus. Det är dåliga nyheter för kollektivtrafikanter och för alla oss som vill få ner transportsektorns påverkan på klimatet. Man får helt enkelt den trafiken man bygger för: nya motorvägar ger mer biltrafik, mer buller och avgaser. Utbyggnad av kollektivtrafiken, särskilt i kombination med ekonomiska fördelar för resenärerna som nolltaxa, leder däremot till en klimatsmart och tillgänglig stad.

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.