Planka.nu belyste Miljödepartementets hyckleri under Earth Hour

Miljödepartementet hamnade i strålkastarljuset under kvällen då Planka.nu lyste upp deras fasad och delade ut flygblad med glowsticks till förbipasserande.

Ett stort antal offentliga verksamheter, företag och privatpersoner släckte sina lampor under vad som kallas Earth Hour för att visa makthavarna att de har stöd för att vidta kraftiga åtgärder mot klimatkrisen.

Planka.nu ser inte några större problem med att företag och privatpersoner ställer upp på detta jippo, även om det riskerar att användas som ursäkt för att inte göra något verkligt åt klimathotet. Däremot är det skrämmande att Miljödepartementet, som är makthavare i frågan, släcker sina lampor i stället för att se till att Sverige tar sitt ansvar och radikalt minskar utsläppen.

Miljödepartementet verkade snarast släcka för att vi inte skulle se deras misslyckade klimatpolitik, vi tände upp hos dem för att belysa deras hyckleri.

Stockholms politiker hade bestämt sig för att inte delta. Men det befriar inte dem från ansvar: Den borgerliga alliansen i Stockholm väljer att leva på utnämningen “Europas miljöhuvudstad”, som främst är en belöning för politiken som fördes under förra mandatperioden, istället för att gå i bräschen för en klimatsmart urban omställning.

Om politikerna inte vet hur de ska agera kan vi tipsa om våra rapporter “Highway to Hell?“ och “Att resa ska inte kosta hela världen,” om den klimatfientliga stadsmotorvägen Förbifart Stockholm och hur en klimatsmart omställning av transportsektorn skulle kunna se ut. Bara att läsa dem skulle göra betydligt mer för klimatet än alla släckta glödlampor.

Nedan följer lite bilder från aktionen, fler bilder hittar du på vårt Flickr-konto.

Bilder

Släckt

Före

Tänt

Oj, vad det lyser

Flygblad med glowstick

Glowsticks ftw!

Släckt

Före

Tänt

Det underlättar för alla om Miljödepartementet är upplyst

Släckt

Före

Tänt

De släckte, vi tände!

12 kommentarer

12 kommentarer på “Planka.nu belyste Miljödepartementets hyckleri under Earth Hour

  1. Planka.nu:

    Jag fattar ingenting. Varför är det dåligt att miljödepartementet släcker ned för att visa sin sympati med earth hour? MD är också en statlig myndighet som lyder under regering & riksdag. Med andra ord kan MD inte driva någon egen klimatpolitik.

  2. Varför kan inte MD gå imot staten någon gång ibland?
    Politiker går ju imot varandras åsikter hela tiden och det går så bra så!
    Borde inte MD ta sitt ansvar då och gå imot statens regler som en symbol för att verkligen belysa vilket skämt dagens miljöpolitik är!
    Om toppolitiker kan gå emot varandra (gå sin egen lilla väg) så varför kan inte statliga instanser och myndigheter göra samma sak, det finns det ju andra myndigheter som redan gör som tex försäkringskassan. MD kanske ska lära av dom?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.