Nyskrivet om nolltaxa

Som del två i Stockholms Fria Tidning:s artikelserie om kollektivtrafik för en hållbar utveckling publicerades i förra veckan Planka.nu:s bidrag. Christian Tengblad skriver under rubriken Persontrafikens och klimatets öden är sammanflätade om hur en avgiftsfri kollektivtrafik skulle gynna såväl klimatet som resenärernas plånböcker och vår gemensamma välfärd. ämnet är högaktuellt i och med den nära förestående nolltaxedagen.

Den 7 mars firas den färska högtiden Nolltaxedagen över hela Sverige och uppmärksammas även internationellt. Dagen instiftades förra året genom den första demonstrationen någonsin inne i Stockholms tunnelbana och kommer i år att slå alla rekord. Under dagen arbetar alla nolltaxevänner i Stockholm för vår framtida stad, där kollektivtrafiken är en självklarhet och bilar mest används vid flyttransporter och för motorsport. Nolltaxefrågan har gått från en vision hos en minoritet till ett givet inslag i modern klimat-, fördelnings- och stadsplaneringspolitik.

Dessutom publicerade miljö- och stadsplaneringssidan Planetizen idag en artikel om nolltaxa som är klart läsvärd: Why Is Fare-Free Transit The Exception Rather Than The Rule?

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.