Det rör på sig i Amerika

Jänkarna har överraskat oss mycket på sistone, det sjuder av aktivitet i det förlovade billandet i väst. Rapporter från stadsplaneringsgrupper, nolltaxevänner och bilhatare har regnat över oss under de senaste månaderna. I New York skrivs det rapporter om nolltaxa och trängselskatter, borgmästaren Michael Bloomberg säger att avgiftsfri kollektivtrafik och enorma kostnader för att åka bil är den ultimata lösningen på stadens trafikinfarkt. På hemsidan www.freepublictransit.org och den tillhörande bloggen frepubtra.blogspot.com får vi ständiga uppdateringar om nolltaxerörelsen och i Boston anordnade The LiveableStreets Alliance en stor konferens om Urban Happiness.

För dig som vill läsa mer rekommenderar vi Nurture New York’s Nature och deras olika rapporter om nolltaxa och trängselskatter.

Spana gärna in filmerna nedan från Manhattan on the Move konferensen i New York, LiveableStreets konferensen i Boston och succén med Bus Rapit Transit systemet i Bogotá, Colombia.

Manhattan on the Move

LiveableStreets

BRT i Bogotá

Läs mer

En kommentar

En kommentar på “Det rör på sig i Amerika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.