Gratis lunch på Wall Street?

I dagarna har chefsekonomen Irwin Kellner på den välrenommerade och inte direkt vänsterextremistiska tidningen MarketWatch tagit ställning för avgiftsfri kollektivtrafik. MarketWatch är en del av Wall Street Journal och har över 16 miljoner läsare per månad.

Med finanskrisen och det stora stimulanspaketet i åtanke kritiserar Kellner de amerikanska kollektivtrafikoperatörerna för att jobba marknadsmässigt. Kellner menar att de borde se sig själva i en större kontext, istället för att minska trafiken och höja priserna bör de förstå att deras mål är att erbjuda största möjliga livskvalité till de människor som bor i regionerna där de verkar.

Kellner vill se att en del av pengarna från det amerikanska stimulanspaketet går till att finansiera avgiftsfri kollektivtrafik och förespråkar även att införa trängselskatter för att finansiera kollektivtrafiken. Han går till och med så långt som att påstå att avgiftsfri kollektivtrafik är en win-win situation – en gratis lunch om ni så vill.

Läs mer

En kommentar

En kommentar på “Gratis lunch på Wall Street?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.