Vi plankar på SL:s framtidsspärrar – och upplyser landstingspolitkerna om det!

Idag är det budgetdebatt om kollektivtrafiken i landstinget, de borgerliga partierna i SL:s styrelse vill köpa nya spärrar för cirka 200 miljoner kronor. Spärrarna är ganska lika de vanliga glasdörrsspärrarna som redan finns, med skillnaden att de nya är lite högre. Dessa spärrar finns redan i Lyon och när vi i Planka.nu fick reda på det kunde vi självklart inte låta bli att åka dit och testa dom. Vi kan nu rapportera att de är helt värdelösa (eller jättebra, beroende på hur man ser det..) och hur lätta som helst att planka förbi.

TV4 rapporterade om vår resa imorse…

…och ABC följde upp vår aktion i morse med ett inslag i kvällens program

Imorse var vi i Planka.nu utanför landstingshuset och delade ut cd-skivor med en film vi gjort där vi plankar på alla SL:s spärrar, inklusive de framtida, till landstingspolitikerna. Vår förhoppning är att de tar sitt förnuft till fånga och lägger dessa 200 miljoner kronor på att göra kollektivtrafiken bättre, istället för att slösa bort de på spärrar som inte fungerar. Spana in ABC-nytt ikväll, där kommer det vara ett längre reportage om aktionen imorse.

Filmen där vi plankar SL:s nya spärrar

Bilder från aktionen.

12 kommentarer

12 kommentarer på “Vi plankar på SL:s framtidsspärrar – och upplyser landstingspolitkerna om det!

  1. Bra jobbat! Bra med press, bra att lyfta frågan till gemene man eftersom media tidigare inte varit värst intresserad. Bra att tipsa folk om hur lätt det är att planka om man vill.
    Kör hårt!

  2. Framtidssparrar? men nu far dom val ta och stila sig! det ar precis sana sparrar dom har i barcelona, dar jag bor, och helt arligt sa foredrar jag dom framfor vandkorsen. vandkors maste man hoppa over, klamma sig forbi vid sidan om, eller krypa under for att passera, medan glasdorrarna passeras smidigt, enkelt och utan besvar bakom nan annan, eller vid behov bara over. skitskont sl, infor dom nya sparrarna snarast! spendera mer cash pa meningslost skit och visa varlden vilka patetiska, efterblivna krak ni ar!

    viva la revolucion!

    //primero puto.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.