SL:s SMS-biljetter knäckta

Ja vi vet, vi är lite sena med den här nyheten. Men vi får lov att skylla på vår närvaro på det Europeiska Sociala Forumet. Du som har en mobiltelefon som stödjer java eller en iPhone kan ladda ner ett program som skapar en mer eller mindre korrekt SMS-biljett för resor i SL-trafiken. Att resa med falsk biljett är dock inte lagligt och uppmuntras inte. Programmet är heller inte testat av planka.nu.

Biljetten som skapas i programmet håller sannolikt heller inte för en granskning i en biljettkontroll. Däremot ser den tillräckligt korrekt ut för att användas vid en tunnelbane- eller pendeltågsspärr, på bussen eller på spårvagnen.

SL hotar med polisanmälning mot dem som använder falska SMS-biljetter och meddelar att man kommer att införa optisk avläsning av SMS i framtiden för att omöjliggöra användningen av falska SMS-biljetter. Något som det, enligt rapporter till planka.nu, har gått si och så med i försöket på Lidingöbussarna…

Läs mer

6 kommentarer

6 kommentarer på “SL:s SMS-biljetter knäckta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.