Almedalen: Nästa trafikoffer – klimatet!

Miljöförbundet Jordens Vänner, Klimax och planka.nu fortsätter sin punktmarkering av billobbyn under almedalsveckan. Förmiddagens seminarium arrangerat av BIL Sweden under titeln: “Den olycksfria bilen” möttes av trafikolyckor utanför. En bil hade kört över en cykel och en stackars påkörd cyklist låg “blödande på marken. Plakat och banderoller med texten “Nästa trafikoffer – klimatet!” visade vad aktionen syftade till.

– Det stora säkerhetsproblemet med biltrafiken är inte längre olyckorna, säger Emilia Erixon från Klimax. Nu är det planetens framtid som står på spel.

BIL Sweden är en lobbygrupp som bland annat jobbar för att driva igenom den klimatosmarta stadsmotorvägen Förbifart Stockholm, även kallad Autobahn Drottningholm. Miljöförbundet Jordens Vänner, Klimax och planka.nu förespråkar istället en kraftigt utbyggd kollektivtrafik och en omställning till ett hållbart samhälle.


Foto: Greenpeace

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.