Planka.nu på Politikerveckan

Nu på söndag den 6:e juli drar politikerspektakliet Almedalsveckan i Visby igång. Sedan fem år tillbaka arrangeras ett något mer intressant komplement för de som inte bara är intresserade av gratisluncher med Timbromänniskor (även om det också kan vara roligt) – Alternativa Politikerveckan som äger rum helt parallellt med den stora politikerveckan. Den som befinner sig på Gotland nästa vecka bör definitivt kolla in schemat för Alternativveckan, det kommer bli både föredrag, diskussioner och praktiska workshops. På tisdagen den 8:e kl. 17:00 kommer planka.nu att hålla i en punkt på Sankt Hansskolan som ligger i centrala Visby och vi kommer finnas på plats hela veckan och delta i aktioner tillsammans med bland andra Klimax och Miljöförbundet Jordens Vänner. Här följer ett utdrag ur vårt gemensamma pressmeddelande:

_I Visby samlas nu näringslivets elit och de politiska makthavarna för att berätta om sina visioner för Sveriges framtid. Deras ord talar om ständig ekonomisk tillväxt och en skön ny värld, men deras ord ekar tomt och ihåligt mot den verklighet vi står inför. De säger att vi kommer undan klimathotet genom att bygga ett samhälle för fler bilar och menar att skövling av regnskog och utarmning av småjordbruk i tredje världen räddar människor ur fattigdom, trots att det är matproduktion som försvinner för att vi ska få åka bil på Autobahn Drottningholm. När blev vår rätt att åka bil viktigare än andra människors överlevnad? frågar vi oss.
Vi i Planka, Klimax och Mjv tänker försöka hacka oss igenom propagandamuren under Almedalsveckan. Vi kommer visa vad Autobahn Drottningholm leder till för miljöförändringar och lyfta fram det absurda i att se etanolet som framtidens drivmedel._

Läs mer:

En kommentar

En kommentar på “Planka.nu på Politikerveckan

  1. Skulle ”näringslivets elit” åka till Almedalen? Knappast! Topparna skickar några små underhuggare till Visby. Själva softar de på någon privat skärgårdsö.
    Anyway, lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.