Debatt och diagram

Uppdatering Demonstrationen var lyckad, bilder och utförligare rapport kommer snart, så länge så kan du följa Motkrafts liverapportering från nolltaxedagen! Nolltaxeaktivister öppnar spärrar över hela Stockholm. DN uppmärksammar demonstrationen.

Idag har planka.nu en debattartikel på SVT Opinion, vi publicerar även ett nytt diagram på prisutvecklingen av SL:s månadskort från när det infördes 1970 till och med idag, samt ett diagram som jämför prisutvecklingen på SL:s månadskort med konsumentprisindex från 1980 till och med idag.

Läs mer

3 kommentarer

3 kommentarer på “Debatt och diagram

  1. Vad som dock saknas i diagrammet är en kurva som visar hur konsumentprisindex har utvecklats under motsvarande tid. Det är ju hur periodkortet har ökat i pris i förhållande till övriga priser som är intressant. Att bara visa att priset ökat från 50 till 690 på 37 år säger ju inte speciellt mycket då dagens peningsvärde är annorlunda idag jämfört med 1971.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.