Moderat vill stoppa öppen debatt med planka.nu

Trafiklandstingsborgarrådet Christer G Wennerholm gick igår onsdag ut med ett pressmeddelande där han vill stoppa planka.nu:s seminarium och debatt på helgens Forum:UngABF-huset i Stockholm. Som argument anger han att planka.nu orsakar SL kostnader och “förstör SL”.

Samma visa var det 2004 när planka.nu arrangerade ett seminarium på Kulturhuset i Stockholm. Också då vände moderaterna en öppen diskussion ryggen och krävde att planka.nu skulle tystas. SL:s VD Lennart Jangälv gick ut i TV-nyheterna och berättade hur man satt SL-spioner på att kartlägga planka.nu och skulle få vår hemsida och våra bankkonton stängda.

Nu fungerar det emellertid inte riktigt så i en demokrati. Moderaterna och SL lyckades inte stoppa oss 2004 och kommer heller inte att göra det den här gången. Däremot är representanter för både moderaterna och SL lika välkomna som alla andra att sluta upp på söndag för att delta i diskussionen om hur planka.nu arbetar och hur vi gör kollektivtrafiken bättre.

Slut upp på söndag. ABF-huset på Sveavägen i Stockholm. Seminarium, debatt och debattboxning. Läs mer här

Läs mer

7 kommentarer

7 kommentarer på “Moderat vill stoppa öppen debatt med planka.nu

 1. Men för fasiken… Tycker ni verkligen att det är konstigt att han är emot dessa aktiviteter?
  Var det inte i er ”reklam” om det aktuella arrangemanget som det stod något om att: ”vill ni bli värsta graffitimålarn kom på till oss på lördag” eller något snarlikt?

  Tro fan att han är emot det. Alla vet att graffitin i Sthlm drabbar SL något fruktansvärt. Kom inte med en massa dumheter om att alla egentligen vill måla lagligt och annat skitsnack.
  Jag är själv writer och har ta mig fan aldrig mött någon som endast vill måla lagligt. Visst känner jag folk som bara målar lagligt. Det gör dom dock pga CSG men det är ingenting dom egentligen vill.

  Ni kan ju regga mitt IP om ni vill, jag har ju trots allt en annan åsikt än vad ni har och det går ju säkert inte för sig. (ni är inte mycket bättre själva)

 2. ”Nu fungerar det emellertid inte riktigt så i en demokrati”

  I en demokrati håller man sig iofs till de lagar som är beslutade så planka.nu kanske inte riktigt är de som skall slå på stora trumman om att andra beter sig odemokratiskt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.