Manifestation: Rör inte nattrafiken!

Uppdaterad 23/9
Se till att skriva på namninsamlingen Stoppa SL:s vardagsmord.

Torsdagen den 27:e September ska SL:s styrelse behandla förslaget om att tunnelbanan ska sluta gå redan klockan tolv på vardagsnätter. För att uppmärksamma SL-politikerna på hur totalt världsfrånvänt och vanvettigt detta förslag är så anordnar vi en manifestation samtidigt!

Vi möts vid spärrarna på Thorildsplans tunnelbanestation torsdagen den 27:e September klockan 12:00 och går till SL:s kontor som ligger i närheten. SL:s styrelsemöte börjar klockan 14:00 men de borgerliga politikerna, som har makten att bestämma om detta blir av eller inte, kommer att ha ett förmöte klockan 13:00.

Vi menar att en välfungerande kollektivtrafik är ett måste i en modern storstad som Stockholm. Oavsett om vi jobbar sent, går på krogen, bio eller konserter så är vi alla beroende av snabba, smidiga och trygga transporter. Vi vill att vår stad ska leva, även på vardagskvällar och vi är övertygade om attb de som har råd med taxi eller bor i innerstan också vill det. En förutsättning för detta är att folk kan ta sig hem snabbt och flott, och nattbussar kommer aldrig att kunna fylla det syftet.

Förutom Planka.nu kommer även bl.a. kulturförbättrarna i Piratbion samt festprissarna i Partydjurens Befrielsefront att delta i manifestationen.

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.