Klassresan – en rapport

Den 8 september arrangerade Planka.nu i Göteborg en gatufest i Örgryte för att belysa segregationen i vår stad, samt dess koppling till kollektivtrafiken. Ungefär 400 personer deltog i festligheterna och stämningen var god trots en massiv poliskommendering, sällan har väl Örgrytes invånare fått se så mycket signalgult under en kväll. Denna
extrema uppmärksamhet från ordningsmakten bevisade bara vår poäng, överklassen är väldigt mån om sin isolation, de är rädda för världen utanför och samhället anser att det är värt stora summor pengar att se
till att vi inte stör dem i deras idyll.

Samlingen skedde vid hållplatsen Torp/Kålltorp och efter framträdanden från DJ Fudge och Tommy Tip började festen röra sig mot Sankt Sigfridsplan. Till tonerna av punkmusik, spelad av DJ Aulahue, ringlade tåget igenom Örgryte och efter ca en timme var vi framme. Festen fortsatte, med musik och dans och annan underhållning, på scen stod Cultivators Soundsystem, Lasse Fabel, P-Fam och Storsien.

Deltagarna lämnade efter hand festen och 23.30 då den avslutades var det endast en tapper skara kvar. Ett 50-tal personer fick höra på ett tal innan vi, med femmans spårvagn (den så kallade ”Klassresan”), åter lämnade
Örgryte och dess invånare till sin guldkantade isolation.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.