Kontrollanter kontrollerade i Göteborg

En grupp i Göteborg som kallar sig Ponnybrigaden kontrollerade under ett par timmar kontrollanter på spårvagnarna. Ponnybrigaden skriver i ett pressmeddelande på motkraft.se

_ Trötta på Västtrafik-kontrollanternas dryga beteende gav sig Ponnybrigaden ut för att inte en sekund för tidigt – kontollera dem._

På fredagseftermiddagen den 7 september möttes spårvagnsburna göteborgare av en grupp “kontrollant-kontrollanter” som åkte fram och tillbaks mellan Centralen och Brunnsparken i Göteborg. Det var Ponnybrigaden som, med bakgrund av det senaste årets uppm�rksammade incidenter där Västtrafiks spårvagnskontrollanter gett sig på oss kollektivtrafikanter samt SUF Göteborg och Planka.nu:s kampanjvecka kring segregation, valde att dra sitt strå till stacken.

En grupp på ca 10 Ponnybrigadister åkte runt mellan de två centrala hållplatserna iklädda oranga västar som det stod “kontrollant-kontrollant” på för att kontrollera hur kontrollanterna egentligen beter sig. Med oss hade vi ca tusen flygblad som vi planerade att dela ut till resenärerna under de timmar vi var ute. När flygbladen tagit slut efter en dryg timme och inga kontrollanter synts till, gick vi istället vidare till Planka.nu:s flygbladsutdelning i Brunnsparken. Här delades ytterligare flera hundra flygblad ut under någon timma.

Kontrollant-kontrollanterna kommer inte nöja sig med några ynka fredagstimmar för att belysa kontrollanternas sjuka arbetsmetoder. Vi kommer bli ett återkommande inslag i kollektivresenärens vardag, speciellt efter de överväldigande reaktioner vi fick från de som läste flygbladen. Många tyckte det var ett roligt initiativ och höll med om att kontrollanterna borde kontrolleras nogrannare. Det enda negativa reaktionen kom från en av Västtrafiks trafikledare som snörpte på munnen och tyckte att vi var “jättedumma”. Peppade av flera timmars positiv aktivitet i stan ser vi nu fram mot morgonens gatufest ute i Örgryte, och uppmanar alla som har möjlighet att ta sig till Torp/Kålltorp kl 19.00 imorgon lördag.

/Ponnybrigaden Göteborg

8 kommentarer

8 kommentarer på “Kontrollanter kontrollerade i Göteborg

  1. Grymt initiativ! Ett tips är att kontrollera kvällskontrollanterna, det vill säga de som ALLTID är ute på fredags- och lördagskvällarna… Säkert som amen i kyrkan dyker de upp någonstans i centrum just när man klivit på nattvagnen.

  2. Utmärkt initiativ!

    Hoppas att ni har med er någon möjlighet att filma fota eller på annat sätt dokumentera eventuella övergrepp som dessa hobby-fascister och wannabe-snutar utsätter vanligt hederligt folk för.

    Dessa kunde sedan läggas ut på nätet youtube och som underlag i rättsak.

    Heder åt er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.