Klassresan – förorten flyttar in!

2003 anordnade en rad grupper i Göteborg tillsammans en gatufest som de kallade “Klassresan – förorten flyttar in”. Nu, fyra år senare, är det dags för en repris av succén. Denna gång är det Planka.nu som arrangerar och det kommer vara mer fokus på kollektivtrafik och kopplingen mellan denna och segregation.

Den 3-8 september anordnar vi en rad aktiviteter, som den 8 avslutas med en gatufest som kommer gå igenom det hopplöst segregerade Örgryte.

Måndagen 3 september
19.00 Föreläsning om kollektivtrafik och klass av Jonas Forsberg från Planka.nu, i
Göteborgs LS lokaler.

Onsdagen 5 september
18.00 Torgmöte med tal i Brunnsparken.

Fredagen 7 september
17.00 Torgmöte med tal i Brunnsparken.

Lördagen 8 september
19.00 Gatufesten börjar vid Torp.
Samling vid hållplatsen Torp/Kålltorp (ändhållplats för linje 3 och 5). På scen:
Lasse Fabel
Storsien
Tommy Tip
Starke Adolf – indiepop, C86 etc.
Aulahue – punk
Cultivators Soundsystem – reggae
Jahfar (Dill Sound) – hip hop, reggae
Tommys Apdisco (brilliant tunes, shite mixing) – electro/punk/pop/snygga kläder
DJ’s

*Ladda ner flygblad *

17 kommentarer

17 kommentarer på “Klassresan – förorten flyttar in!

 1. Riktigt bra initiativ faktiskt, kommer bli fet fest. Men undrar bara om dom andra grejjerna som var i samband (Måndag, Onsdag, Fredag) blev så lyckade? Känns som leda in med ett tal o sen låtit musiken dratt igång inte vart så fel.

 2. är inte Örgryte Göteborgs MEST integrerade stadsdel!? Här blandas svenskar och invandrare, hög- och låginkomstagare i villor, radhus, lägenheter och ”betongblock”! Verkar lite som ni har missuppfattat saken? är inte Örgryte en förebild för politiker och folk när det gäller god samlevnad och integration bland människor? Kul att ni börjar eran marsch där det finns gott om olika folkslag, lägenheter och villor i en fin blandning! En trevlig kväll önskar jag er!
  Med Vänliga Hälsningar – En Örgrytebo med invandrarbakgrund!

 3. gu så trevlig,men varför börjar ni i just kärralund i örgryte och inte i en annan av hopplöst segregerade örgrytes stadsdelar, som olskroken, kallebäck eller bagarmossen?

 4. Jag kanske inte läst på tillräckligt mycket, men jag undrar ändå lite vad det tjänar till? Sketatrevligt med gatufest, absolut, men ändå? Många av dem som bor i fina Örgryte har jobbat hårt hela sina liv. Har man möjlighet, så bor man inte i en våldsam förort. Tror inte det kommer bli någon rusch med flyttlass från Örgryte till Biskopsgården efter ikväll ;). Och det finns väl mycket värre ställen än Örgryte? Typ ute i Fiskebäck och Långedrag? Onsala och Särö? Fast det ligger ju en bit utanför stan iofs. Så vad önskar ni uppnå, alltså vad är ert slutmål?

  Jag önskar även jag att mycket mer gjordes mot segregationen, men jag kanske inte riktigt är inne på samma spår av metod som er, men jag önskar er lycka till i afton, håller tummarna att det inte regnar. Hej svejs!

 5. Ja förstår inte hur ni ska lösa segregationen genom att vandalisera och spotta på brats. om ni tycker att ni är orättvist behandlade så prata med politikerna! vi vill inte ha drogade komunister här! det är fel att man måste låsa in och ringa säkerhetsbolag för att skydda sin egendom!, jag bor i de fina örgryte på toppen av skicktet men hur hade ja kunnat bo här om min pappa gick på vandaliserings kanpanj så fort han var missnöjd? det är inte så man tar sig upp i samhället! vill ni också bo här så utbilda er och få fina jobb, när ni gjort de så kommer ni se på de här och skaka på era huvuden….. vad vill ni uppnå?, vill ni jaga ut invånarna och bygga socialboende mitt i hela alltet? är ni nöjda då?, var ska överklassen kunna bo för att slippa sånt här skitsnack?, ska vi bli förföljda snart också? om ni gillar vänstern så mycket så flytta till Cuba lr nåt!, absolut får ni gå egenom Göteborgs vackraste ställe och njuta av den fina stämmningen här men gefaan i att slå sönder varenda bmw ni ser och klotter är bara onödigt, jag hoppas också ni får en fin kväll och att ni inte tar ut eran ilska på invånarna…..

 6. replik till Fredrik af Månesköld

  Asså… jävla stolle. såvitt jag vet har ingen påstått att detta är en lösning på segregationsproblemet? nej, om du hade haft någon koll på vad det är du kritiserar hade du vetat att det är en politisk manifestation i form av en gatufest… visa vad du tycker och ha kul samtidigt, ungefär. Jävla överklassidiot. Det handlar inte om att gnälla för att man är orättvist behandlad, även om många av de som dyker upp med största sannolikhet är det. Det handlar snarare om att visa att det finns stora klyftor även i ett ”jämställt” i-land som Sverige. Varför ska du förpesta sidan med ditt äckliga inlägg? om du ska kritisera nåt kan du väl iaf bemöda dig med att veta vad det är du kritiserar?
  Och vad fan, drogade kommunister? man kan ju inte ta dig på allvar. Du missförstår fan så mycket det över huvud taget går att missförstå. Antagligen snittar ditt IQ nånstans kring 80-90. DU är en sån äcklig jävel som fötts i ett fint efternamn med en förmögen farsa och inte behövt göra ett skit för den förmögenheten du antagligen har.. Sen vågar du snacka massa skit om andra som lever på existensminimum och kalla dom allt möjligt. Hoppas nån drogad kommunism tar sig in på din fina tomt och bajsar på den! såna som du borde fan skjutas asså. Jävla stolle.
  Egendom är stöld! Keep up the good work!

 7. Hej!

  Jag gick förbi er samling inför gatufesten. Kul fest såg det ut att vara och lagom volym på musiken, tycker jag.

  Håller med er om segregationen i Göteborg. Vi måste bygga olika former av boenden i stadsdelarna, Jag önskar att vi kan bygga hyresrätter, familjehus och höghus i villakvarteren i överklassområdena. Bygg villor i miljonprojektområdena.

  Däremot tycker jag det är rena skiten att en del människor uppmanar till fuskåkning på spårvägen. Göteborgs spårvägar ägs av kommunen, det vill säga folket i Göteborg.

  Slutligen vill jag påpeka att gatufesten samlades på Kyrkåsgatan i Kålltorp som ligger i den förtäffliga stadsdelen ”Härlanda” inte i Örgryte. Hoppas att Härlandaborna inte tog illa vid sig av kritiken mot överklassen i Örgryte.

 8. 1 Det är fest, inte Nu ska vi spöa brats o bränna bilar tajm.
  2 Ge Arbetarklassen den klyftan som den förtjänar så ska ni se att vi inte blir arga
  3 Detta är inte meningen att provocera er, bara försöka väcka tankar om att arbetarklassen inte är så fördomsfull som ni tror.

 9. Allt gick lungt till och det var trevlig stämning förstår inte bratzen som sitter o säger ”nej kom inte hit o slå sönder o klottra” Varför skulle vi göra det för ? det är en fest inget upplopp…. Tack alla som kom för en trevlig kväll och tack till sovplatserna vi fick//Afa v-ås

 10. sup sup folks. okej so imma keep it real: jag äR en angeredsbo och typ såg era planscher för 2 dagar sen och då var det försent. hur kommer det sig att ni inte satte upp några i självaste förorten? :s Kan inte tänka mig att de va många invandrar ungdomar från angered där. Jag tänkte komma.. n bring some folks with me buuut it was kinda 2 late. :) Dessutom vet jag inte ens vart ÖRGRYTE ligger? sen så undrar jag hur ni definerar GHETTO? HAHA asså ey jag har bott i angered HEEELA MITT FUCKIN liv, men sugah there AINT NOTHIN LIKE NO DAMN GHETTOS IN SWEDEN! ghetto betyder slumområde om ni kollar upp det i ordboken, och SLUM betyder förfallet bostadområde/fattigkvarter. Angered är bara en förort, dvs en tätort till en större stad. Hur kan ni kalla örgryte ghetto? eller ens b-sjön & angered? sen så håller jag med om att segeration innebär att ens inkomst avgör vart man bor.

  jag, precis som många andra blattar har en högutbildad invandrarfarsa som kör taxi idag. han har inte fått det jobbet han ar utbildat sig till, somebody tell me why? yeah we all know why.
  fuck the system!

  walk in beauty / slowmo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.