SL-kort tas bort för gymnasieelever

Den borgerliga majoriteten i Stockholm återinför den så kallade sexkilomertersregeln för Stockholms gymnasieelever. Den som bor mindre än 6 kilometer från sin skola har inte kvalificerat sig för avgiftsfritt SL-kort. Säkert är det någon sorts sundhetsidé bakom. En blivande god medborgare kanske ska kunna göra en halvmils språngmarsch varje morgon? Framförallt så verkar borgarna tro att livet bara består av färden till skolan och tillbaka. Att människor skulle kunna tänkas vilja göra något på fritiden har dom totalt glömt.

Stockholms gymnasieelever har fått prova på avgiftsfri kollektivtrafik och just därför ger beslutet stora protester. Att lämpa över kostnaderna på famljerna ger en sämre hemekonomi, och pratet om att det är viktigt att hålla skolan avgiftsfri blir ju bara löjligt när man gör det dyrt att överhuvudtaget komma dit. Familjer som känner att den nya kostnaden för sonens/dotterns SL-kort blir för hög är självklart välkomna att anmäla sig till vår p-kassa istället.

Läs mer

En kommentar

En kommentar på “SL-kort tas bort för gymnasieelever

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.