Snabbare spärrar – fler blåmärken

SL:s “kamp mot fusket” tar sig allt mer bisarra uttryck. När inte spärrar hjälper så installerar man glasmurar. När inte glasmurarna hjälper ställer man dit väktare. När inte väktarna hjälper så ställer man in spärrarna på att slå igen jättefort, så fort så att även de resenärer som har biljett kläms fast i spärren.

På de nya spärrarna kan varje maskin ställas in individuellt när det gäller hur hårt och hur snabbt dörrarna ska slå igen. Enligt Björn Holmberg på SL varierar lägena mellan “i stort sett giljotinmässig återgång” till en mycket mjuk stängning.
Presschefen Maria Adolfsson säger att spärrarna inte ställts in på att slå igen hårdare än förut. -”‰Däremot stängs de snabbare nu för att hindra fuskåkare från att hinna in när någon går ut. Men vi måste titta på det här nu, vi vill ju inte att folk ska skada sig, säger hon. Enligt henne handlar det om en balansgång mellan att hindra folk från att smita in och att ingen ska skadas. Skriver DN.

Att SL sätter “kampen mot fusket” överst på sin prioritetslista, för att kunna skylla alla problem man dras med på någon annan. Att SL är helt oförstående inför “fuskets” orsaker, nämligen att folk inte har råd att betala, samt att SL är helt omöjliga att föra dialog med kommer inte som någon överraskning för oss. Inte heller det faktum att åtgärderna för att stävja plankningen minskar både trivseln och tillgängligheten i kollektivtrafiken, både för plankande och betalande resenärer. Men detta måste nog ändå ses som något slags rekord i dumhet. Nu ska alltså alla resenärer inte bara vara rädda för att få stryk av kontrollanter och väktare, utan även av spärrarna. Lysande SL!

Läs mer

6 kommentarer

6 kommentarer på “Snabbare spärrar – fler blåmärken

  1. Ett bra tips att hålla uppe dörrarna när man går igenom – så slipper man få dom på sig

    Jag gör alltid det när jag plankar efter en med kort – men det kan ju behövas även med kort om SL ställer dom på för snabb stängning

  2. jag besöke denna sidan för mitt barnbarn tipsade mig om den.
    Först så trodde jag att sidan var väldigt oseriös men det visade sig fort at den är mycket vettig, jag håller fullständigt med om alla texter på sidan jag stödjer eran kamp.
    BORT MED MISSHANDELS SPäRRARNA!!!

  3. Tycker de nya spärrarna är hemska, råkade själv ut för en sån. Jag hade betalad biljett och SL snubben i båset gav klartecken på att jag skulle gå igenom, för det var en mycket lång kö till spärren precis vid båset, men när jag gick igenom slog den igen och gav mig ett otrevligt skrubbsår som sved hela kvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.