Resenärerna sågar zontaxan

Resenärerna sågar SL, det rapporterar city idag. Över 60 procent av resenärerna är mycket negativa till slopandet av enhetstaxan och de höjda priserna på månadskorten, och 40 procent säger sig ha fått en mer negativ inställning till SL.

SL:s ordförande Christer G Wennerholm har inte kommenterat det hela, men chansen att han skulle bry sig om vad folk tycker är nog inte så stor. När SL nu även planerar att zondifferentiera samt höja priset på månadskortet så lär knappast förtroendet för dem öka. Om politikerna i SL:s styrelse är allvarliga med sina intentioner att öka det kollektiva resandet och göra SL:s resenärer till Europas mest nöjda kollektivtrafikanter så kan vi ge ett tips på hur dom ska gå till väga.
Avskaffa avgiftstrycket i kollektivtrafiken – inför nolltaxa!

Läs mer

En kommentar

En kommentar på “Resenärerna sågar zontaxan

  1. Zoon-taxan är det mest idiotiska och ogenomtänkta som genomförts.

    Jag har gjort avståndstabeller över större delen av pendeltågs-linjerna, då ser man hur ”pissigt” zoon-systemet är.

    Det kostar t ex med förköpsremsa 30 kr att åka från Barkarby till Spånga eller från älvsjö till Stuvsta en sträcka på 2,8 km resp 3 km! eller 40 kr Kungsängen till Spånga 14,9 km, medan det kostar 20 kr från Spånga till älvsjö, 19,3 km. är det detta moderaterna kallar ”avstånds-differerad” taxa

    Själv bor jag i Kungsängen och plankar en hel del förstås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.