Studentrabatt för studenter med gott om pengar

Lagom till att höstterminen drar igång så kommer SL att införa studentrabatt, men bara på terminskorten. Tusen kronor billigare per termin blir det – för den student som kan hosta upp 1600 kronor. Vi har tidigare kritiserat studentrabatten för att den döljer att prissättningen i kollektivtrafiken främst är en klassfråga, inte en student eller ungdomsfråga. Men det är klart att det är bra att studenter får billigare kollektivtrafik. Frågan är dock hur många som kan betala 1600 kronor i ett svep precis vid terminsstarten, när pengarna knappt brukar räcka till kurslitteratur och de allra mest nödvändiga utgifterna.

Om borgarna på allvar vill förbättra villkoren för studenterna så borde de införa rabatt även på månadskorten. Nu är det svårt att inte tro att det mest handlar om att borgarna vill uppfylla ett “vallöfte” till minsta möjliga kostnad.

Du har väl inte missar att det nuförtiden går att kommentera våra nyheter?

Läs mer

En kommentar

En kommentar på “Studentrabatt för studenter med gott om pengar

  1. Fan! jag som var rätt peppad på iden med studentrabatt, är tvungen att åka buss (så jag kan inte planka) och det svider rejält att lägga nästan 10% av csn på att ta sig till skolan. Borgarna säger att det ska svida rejält för de som plankar, men de säger inget om att det redan svider rejält för oss som måste betala.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.