Borgarna inför zondifferentierade SL-kort

Svd rapporterar idag om något vi länge befarat, nämligen att slopandet av enhetstaxan bara var ett första steg i införandet av zondifferentierade priser i SL-trafiken. Med start någon gång under hösten så kommer borgarna, med moderaterna i spetsen, att införa zondifferentierade SL-kort. Det kommer alltså gå att köpa kort som bara gäller i vissa delar av SL-trafiken, exempelvis Södertälje, för ett litet lägre pris än de vanliga månadskorten. Dessutom kommer det vanliga månadskortet, som idag kostar 620 kronor, att bli dyrare.

Tanken är inte att skapa vinnare och förlorare med att införa flera olika SL-kort, säger en borgare till SvD. Det är det visst det, säger en plankare till planka.nu.

Detta, tillsammans med andra nedskärningar, görs för att kunna finansiera en skattesänkning på 10 öre, 20 kronor om du tjänar 20 000 i månaden. Pengar som alltså redan ätits upp av den höjning av månadskortet som gjordes i april.

Genom att höja avgifterna och sänka skatterna omfördelar borgarna pengar från fattig till rik, och från kollektivtrafikant till bilist. Genom att införa zondifferentierade priser omfördelar borgarna pengar från förortsbor till innerstadsbor.

Detta är något som vi ser mycket allvarligt på, och borgarna ska inte tro att de kommer komma undan lätt med det här…

Allt är dock inte hemskt, i Göteborg så sänker Sossarna priset på månadskortet med 115 kronor.

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.