Landstingspolitiker tvingades planka

I morse genomförde ett tiotal aktivister från planka.nu, Syndikalistiska Ungdomsförbundet (SUF) Stockholm och Vår Makt en blockad mot landstingshuset där landstingspolitikerna skulle ha sammanträde. Ingångarna spärrades av och för att komma in till sin arbetsplats fick politikerna välja mellan att betala 80:- eller att planka.

Trots att spärrlinjen snarast var moralisk och priset bara gällde den här morgonen var det endast två folkvalda politiker som valde att göra rätt för sig och betala. De andra tyckte att avgiften var “idiotisk, orättvis och absurd” så då fick dom helt enkelt planka in. (Deras SL-kort som skattebetalarna har bekostat gällde inte i landstingshuset idag.) Tidigare ordföranden i SL:s styrelse Anna Kettner (s) sa att hen ogillade aktivisternas metoder, men vaddå? Det är ju precis samma metoder som kollektivtrafikresenärer utsätts för dagligen till följd av beslut i landstinget!

Landstingsmajoriteten klubbade tidigare i år igenom en avgiftshöjning i SL-trafiken och den första april återinfördes zontaxorna. En resa från exempelvis Huddinge eller Södertälje in till Stockholm kan nu kosta 80 kronor mot tidigare 20. I längen väldigt mycket pengar, särskilt om det handlar om något så grundläggande som att ta sig till jobbet.

Läs mer

Metro 070418

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.