San Francisco utreder nolltaxa!

Medan den borgerliga landstingsmajoriteten i Stockholm väljer att höja priserna på kollektivtrafiken, trots att miljöministern säger att det måste bli billigare att åka kollektivt, så väljer borgmästaren i San Francisco att gå en annan väg. Vi har tidigare rapporterat om avgiftsstrejken i San Francisco som nu, när San Franciscos borgmästare Gavin Newsom beordrar en utredning om nolltaxa, verkar ha fått önskad effekt. Glädjande att se att någon har fattat att nolltaxa är den överlägset bästa trafiklösningen, både ur ett samhällsekonomiskt och ett miljömässigt perspektiv. Gavin Newsom förklarar för tidningen San Francisco Chronicle att det finns två stora fördelar med nolltaxa, nämligen att pengarna man sparar in på att avskaffa biljett- och kontrollsystemet kan användas till att förbättra kollektivtrafiken, samt att det kommer minska bilåkandet. Man bekräftar också från officiellt håll att plankningen i San Francisco är en av orsakerna till att man nu överväger att införa nolltaxa. Precis den idé som driver oss i planka.nu att uppmana till och underlätta plankning!

är det för mycket begärt att hoppas att borgarna, som ju brukar få något drömskt i blicken varje gång nån pratar om det där landet i väst, ser och lär?

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.