Paneldiskussion – generation gratis

Fildelning – Fri kunskap – Fri kurslitteratur – Fri kollektivtrafik
Där har du parollen för den paneldiskussion som Osäkrade Studenter bjuder in till nu på måndag (19/3) klockan 17:00 i Lilla Salen på Allhuset, Stockholms Universitet. Förutom Planka.nu kommer även Kunskapsfabriken och Piratbyrån att medverka. Diskussionen börjar 18.00, men redan klockan 17.00 bjuds det på gratis mat, tips och rådgivning för osäkrade studenter. Kom och ät, lyssna och diskutera!

Delad kunskap är dubbel kunskap. är inte hela Universitetet en stor paradox? Å ena sidan bygger hela forskningen på att ackumulera kunskap, att kunna använda sig av andras teorier och landvinningar för att bygga vidare på dem och utöka den kollektiva kunskapen. Men samtidigt försöker de begränsa just detta syfte, Universitetens historiska grundpelare, genom att inhägna kunskapen, göra den till privategendom, sälja den som en vara och därigenom hindra den fria cirkulationen. Skriver Osäkrade Studenter, som gjorde en storstilad entré i studentlivet genom sin ockupation av kårhuset förra fredagen, på sin blogg.

På plats kommer du även att kunna gå med i p-kassan, hämta flygblad, klistermärken och affischer. Och du, glöm inte demon!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.