Hälsan på spåret

Statens folkhälsoinstitut (FHI) släppte i dagarna en ny rapport, Hälsan på spåret. Såhär presenteras rapporten:

Författarna till ”Hälsan på spåret” har kartlagt skillnader i medellivslängd utifrån tunnelbane- och pendeltågslinjer i Stockholmsområdet. Det är bara fyra kilometer fågelvägen mellan Östermalm och Skarpnäck, eller nio tunnelbanestationer. Men på den sträckan minskar den förväntade medellivslängden med 2,7 år för kvinnor och 3,5 år för män.

Föga förvånande kan tyckas, men skrämmande siffror på hur klassamhället dödar. Mot bakgrund av detta framstår de borgerliga försämringarna och fördyrningarna av SL-trafiken, som främst drabbar låginkomsttagare i förorterna, än mer obehagliga.

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.