Dubbelt så dyrt i Göteborg sedan 1985

Göteborgsposten har i en rad artiklar uppmärksammat kollektivtrafiken i Göteborg. I kritiska ordalag pekar man på att kollektivtrafikresandet sedan 1985 har blivit dubbelt så dyrt, att allt mer av kostnaderna för trafiken lastas på resenärerna, att det i praktiken är billigare att ta bilen motsvarande sträcka än spårvagnen och att var tredje avgång i Göteborg är försenad. Att protesterna mot höjt bensinpris är mer högljudda än protesterna mot högre kollektivtrafikavgifter, trots att de senare är betydligt högre under en 20-årsperiod beskrivs som överraskande.

Tidningen följer också upp storbråket med kontrollanter i Angered för några veckor sedan med statistik över hur många av stadens kontrollanter som är inblandade i konflikter med resenärer.

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.