Planka med sms!

Med SL:s nya sms-biljetter så är det väldigt lätt att planka, City uppmärksammade det hela igår och vi har fått in ett antal läsartips om hur du kan gå tillväga.

Obs! Vi uppmanar ingen att bryta mot lagen utan vill bara påpeka att det är lätt.

Läsartips 1

Hej, en bra sak med de högre avgiften är SMS-systemet som gör det i princip smärtfritt att planka. Det är enkelt att manipulera en sms-biljett genom att vidarebefodra sms:et till sig själv (och ändra tid och datum), lägga till sitt eget nummer i telefonboken och döpa sig till deras avsändarnummer (721504446). Detta sms borde inte vara några problem att visa för spärrvakter och busschaufförer.

fortsätt planka
Aron

Läsartips 2

De nya sms-biljetterna är sjukt enkla att plagiera. Det räcker helt enkelt med att köpa en eller få en vidaresänd från en vän. Sedan ändrar du tiden och datumet om det behövs. Tiden ska vara en timme och en kvart efter det att du fått sms:et. Nu skickar du det till dig själv och om din mobil är som min så kommer tiden när du fick det att stå i rutan och den ska alltså vara en timme och en kvart innan den tid som du har ändrat till i messet. Det kan säkert vara olika på olika mobiler men åtminstone min visar inte vem som skickat när messet är öppet så det syns inte att det inte kommer från ett sl-nummer. Ingen busschaffis eller spärrvakt har kollat på varken telefonnummer eller kontrollnummer när jag har åkt och hur skulle de ha tid med det?

Hoppas det funkar bra för er andra också!
Fredrik

Läsartips 3

Hej!

Tänkte bara uppmärksamma att det finns en kontrollkod i varje biljett-sms.
Ifall kontrollanter kommer är det lätt att åka fast, men det är även lätt att manipulera även denna kod.

Ex:
Biljett köpt den 12 februari klockan 20:36
Kod: 077-2036X725Bi1296021636

De första fyra siffrorna visar tiden man köpt biljetten på och 12 efter i visar datum 02 efter 96 visar månad. Orkar man bara ändra detta med så blir det mycket svårare för kontrollanterna att sätta dit dig

Ex: Biljett köpt den 12 februari klockan 20:46 blir istället
Kod: 077-2046X725Bi1296021636

Jag blev stoppad en gång, men eftersom jag ändrat koden fick jag inte betala böter
Sebastian

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.