Missnöje med SL:s prishöjning

Idag höjdes priserna för kontantköp av enkelbiljetter i SL-trafiken, en höjning som den 1:a april kommer att följas av ett återinförande av zonsystemet. DN rapporterar om missnöjda resenärer, varav ett antal ser sig tvingade att börja åka bil igen eftersom det blir billigare.

Det är värdelöst att man tar zonsystemet i bruk igen, och drar gränserna vid miljonprogrammens områden, säger en av SL:s resenärer.

SL inför även sms-biljetter idag, som dock kostar 8 kronor mer än förköpsbiljetter, inte särskilt oväntat skriver DN att sms-biljetterna inte har haft någon succéstart. Hur SL kan tro att särskilt många skulle vilja betala så mycket mer för en sms-biljett än en förköps-biljett övergår vårt förstånd.

Som vi rapporterade förra veckan så har kollektivtrafiken blivit betydligt dyrare i relation till biltrafiken de senaste 20 åren. Något som såklart lett till en minskning av kollektivtrafikanter till förmån för en ökning av biltrafikanter. Den borgerliga landstingsmajoriteten fortsätter, genom avskaffandet av enhetstaxan, att omfördela pengar från det miljövänliga kollektiva resandet till bilismen.

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.