GP uppmärksammar kontrollantvåld

En ny incident om kontrollantvåld uppmärksammades häromdagen i bland annat Aftonbladet och Göteborgsposten.

Intressant är hur artikeln i Göteborgsposten beskriver hur kontrollanterna agerat överdrivet våldsamt och hur ett hundratal personer bevittnat händelsen.

Enligt Elise Kullenstein var kontrollanterna väldigt våldsamma mot ynglingen som vid tillfället inte gjorde något motstånd. – Han vred sig i smärta. Det var väldigt otäckt och helt onödigt. Ynglingen hade sina armar fastlåsta bakom sig av en lång manlig kontrollant.

När polis kom till platsen hade omkring 100 personer samlats runt spårvagnen, en del av dem stod på spåret för att hindra vagnen från att köra iväg med ynglingen.

Men när polisen kommer till plats är det personen som utsatts för misshandeln av kontrollanterna som blir gripen och anhållen.

Polisen har tagit spårvagnens övervakningsfilm i beslag. Ynglingen greps misstänkt för våld och hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd, riktat mot biljettkontrollanterna. Senare under kvällen anhölls han.

Inget nytt för oss som regelbundet uppmärksammar händelser som denna. Som läsare av Göteborgsposten måste ju undra om logiken i detta. Jungelns lag råder uppenbarligen i kollektivtrafiken.

Planka.nu driver sedan några år tillbaka Kollektivtrafikombudsmannen för att hjälpa dig som råkat illa ut i trafiken med juridisk hjälp. Läs mer under KtO-fliken längst upp på sidan.

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.