Det ska löna sig att åka kollektivt

Sveriges radio uppmärksammade för några dagar sen en ny rapport som visar att det kollektiva åkandet inte ökat på tjugo år! Rapporten är framtagen av det statliga vinnova och pekar på hur priset för kollektivtrafik har ökat betydligt mer än för biltrafik.

Jag skulle vilja inleda en stegvis reformering som innebär att vi verkligen låter de olika trafikslagen betala sina miljökostnader. Det ser jag som en väg att börja rätta till det så att stegvis billigare att åka kollektivt än att åka bil med den sorts utsläpp som förstör klimatet Säger vår borgerliga miljöminister Andreas Carlgren.

Detta kanske är något han borde påpeka för sina kollegor i Stockholms landsting som på bara ett halvår lyckats att höja priserna, försämra turtätheten och dra in linjer.

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.