Landstinget drar in gratis SL-kort för personal och gymnasieelever

Landstinget drar in gratis SL-kort för både sina anställda (som visserligen förmånsbeskattat för sina färdbevis, men betalat betydligt mindre än de ordinarie 600kr) och gymnasieelever som bor mindre än 6km från sin skola. Budskapet till eleverna är att dom får cykla eller gå. Syftet är så småning om att kunna sänka landstingsskatten, och borgarna menar att det är rättvisare att alla får en extra slant i plånboken istället för gratis resor. Men de flesta kommer antaligen ändå att resa kollektivt, och den kommande skattesänkningen kommer knappast att ge en gymnasieelev 600:- extra i plånboken. Snarare blir det Djursholmsborna som får mer tryffel på bordet. I linje med traditionell borgerlig politik.

Vi noterar dock att landstingspolitikerna ännu inte “besparat” sina egna SL-kort, och både SL-styrelsen och landstingspolitikerna reser tills vidare själva gratis i SL-trafiken. En löneförmån dom själva beslutar över. Rättvisa? Nytt arbetarparti? Johejdu…

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.