Blockad mot SL-möte

Idag måndag gör SL:s styrelse ett nytt försök att fatta beslut om de omfattande prishöjningar den nya landstingsmajoriteten vill driva igenom.

För att visa att det finns ett hårdnackat motstånd mot högre avgifter som slår mot låginkomsttagare mötte planka.nu upp SL-styrelsens nya medlemmar med en blockad utanför SL:s högkvarter på Kungsholmen i Stockholm. Ett 20-tal personer slöt upp.

Vi vill göra det jobbigt för borgarna att ta de här besluten. Vi var där och tvingade dem att konfrontera oss personligen och förhoppningsvis fick de sig en tankeställare innan de tar besluten om höjda avgifter som kommer tvinga dig och mig att betala mer direkt ur plånboken snarare än genom skattsedeln för resan till jobbet, skolan och nöjena säger Ulf Slotte på planka.nu.

Enhetstaxan som antagligen kommer att avskaffas i och med dagens möte stöds av 80% av stockholmarna och har till stor del bidragit till att trängselskatteförsöket blivit så lyckat. Likaså vill den borgerliga majoriteten lägga pengarna från trängselskatterna på vägar istället för på kollektivtrafiksatsningar. Stick i stäv med beslutet i folkomröstningen.

Artikel i Metro 070110 sid 1

Artikel i City 070110 sid 7

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.