KtO: City uppmärksammar kontrollantvåld

Tidningen Stockholm City uppmärksammar åter igen en av alla de som blivit misshandlade av SL:s kontrollantpersonal. Läs artikel här

Att SL:s kontrollanter satt i system att bryta mot lagen för att gripa plankare är inget nytt. Vi började uppmärksamma problemet redan 2004 och 2005 startade vi kollektivtrafikombudsmannen som hjälper dig som råkat illa ut med stöd och juridisk hjälp helt gratis.

En standardtaktik som kontrollanterna använder sig av är bland annat olaga frihetsberövande – Kontrollanterna har ingen rätt att hålla fast dig men gör gärna det ändå. Försöker du gå eller gör en anmälan gör de en anmälan mot dig och påstår att du varit våldsam. Oavsett hur lugn du varit. Skulle det hamna i domstol har du liten chans att få rätt mot ett större antal kontrollanter som vittnar mot dig om du inte själv har ett vittne.

Har du råkat illa ut så tveka inte att kontakta kollektivtrafikombudsmannen på kontakt@kto.se

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.