Västtrafik hotar att införa storkontroller i Göteborg

Västtrafik planerar att i framtiden införa något som de kallar “storkontroller” som innebär att en hel vagn kontrolleras av biljettkontrollanter i samarbete med ordningsvakter och polis.

Planen är att några gånger per år köra upp en speciell buss bakom ordinarie trafikspårvagn eller buss mellan två hållplatser och kontrollera hela vagnen. En idé man fått från Oslo där denna form av kontroll redan används.

Västtrafik har tidigare enligt egen utsago genomfört sina kontroller enligt principen hellre fria än fälla, men nu verkar det som att det är en princip som snarare får träda åt sidan i den allt mer desperata jakten efter personer som inte har råd med biljetten.

– Vi får inte bli Gestapo. Samtidigt tror vi att de allra flesta av våra resenärer har förståelse för att vi vill komma åt fuskandet. Men resenärerna måste informeras i förväg, till exempel i tidningar och tv, så att de vet om att sådana här kontroller kommer att göras, säger Lennart Löfberg, chef för Göteborgs stadstrafik till Göteborgsposten.

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.