Inget SL-kort i socialbidraget

Stockholmsmoderaten Kristina Axén-Olin har talat för idén om att tvinga in arbetslösa på så kallade jobbtorg, vilket fungerar som ett vuxendagis, med argumentationen “bara att man bryter passiviteten, duschar och sätter sig på tunnelbanan har stor betydelse”.
Men det man gör i sin första budget är att ta bort SL-kortet från socialbidragsnormen, så vi antar att hon vill att folk plankar istället för att bryta passiviteten. Så om nu någon socialbidragstagare som inte är med i p-kassan skulle åka dit, så är det väl bara att skicka boten till henne?

Kristina Axén-Olin
Stadshuset
105 35 STOCKHOLM

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.