Studentrabatt på gång

Den nya majoriteten i Stockholms landsting vill införa studenttaxa i SL-trafiken. Kring 40% billigare ska det bli för studenter att köpa månadskort. Men exakt hur mycket det kommer att kosta, och exakt när det skall införas kan man ännu inte säga.

Studentrabatt är visserligen ett steg åt rätt håll. Men samtidigt kommer landstinget att avskaffa enhetstaxan och höja priset på månadskortet. Förändringar som slår hårt mot många andra ekonomiskt utsatta grupper.

Vårt tips är att alla som vill resa billigare med SL men inte vill planka är att de skriver in sig på något av stadens universitet eller högskolor för att utnyttja den kommande rabatten.

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.