Genombrott för nolltaxefrågan i Oslo

Från oväntat håll, närmare bestämt högerpopulistiska fremskrittspartiet, kommer förslaget till gratis månadskort för arbetspendlare i Osloregionen. Ett förslag som i debatten i Oslo, en stad där kommunpolitikerna till skillnad från i Stockholm törs satsa på både spårvagns- och tunnelbaneutbyggnader, stöds av bland annat socialdemokraterna och Norges motsvarighet till vänsterpartiet.

—Jeg har vært med å diskutere kollektivtrafikk siden 1988. Debatten i bystyret dreier seg som oftest om tilskudd til Sporveien, eller hvordan tvinge frem satsing på kollektivtrafikken gjennom å flå bilistene. Gratis månedskort er egnet til å redusere bilbruken på positiv måte, fremfor å pålegge restriksjoner, säger Arve Lønnum (frp).

Tyvärr har erfarenheterna i Stockholm visat att politikerna här är skitskraja inte bara för utveckling inom kollektivtrafiken utan också för en rättvis finansieringsform av den samma. Kanske dags för landstingspartierna och SL att snegla västerut.. mot Oslo!

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.