planka.nu i Arbetaren

Tidningen Arbetaren publicerar idag torsdag ett debattinlägg från planka.nu om borgarnas kollektivtrafikpolitik. Läs hela artikeln på Arbetarens hemsida

Utdrag ur debattartikeln

Landstingets ekonomi är i dagsläget stabil och man har från borgerligt håll svårt att motivera höjda avgifter och slopandet av enhetstaxan. Därför har vi de senaste veckorna fått höra om ett ”SL som blöder ekonomiskt” från den nya landstingsmajoriteten. Syftet är att skapa utrymme för prishöjningar, storsatsningar på mer reklam och annat som annars skulle vara svårt att genomföra.

Genom att höja avgifterna och lägga pengarna från trängselskatten på vägbyggen så kan borgarna både sänka landstingsskatten och bygga vägar utan att köra ekonomin i botten.

I sitt senaste utspel säger man sig vilja bevara trängselskatten och stoppa byggandet av den efterlängtade citytunneln, vars kostnad på 13,7 miljarder man anser är för dyr. Istället vill man satsa på en ny västerled genom naturreservat på Ekerö – för 20 miljarder kronor!

Nolltaxa skulle lösa många av problemen och dessutom vara en stark markering från våra politiker att de tar miljön och den ekonomiska ojämlikheten på allvar. Vill de borgerliga politikerna ta det ansvaret?

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.