Föredrag om allmänningar och privatiseringar

Nu på söndag anordnar alternativ stad ett föredrag om allmänningarna, privatiseringarna och den gemensamma välfärden, där bl.a. privatiseringen av kollektivtrafiken kommer att diskuteras.

Söndag 29 oktober 18:00, Café Edenborg

Allmänningarna, privatiseringarna och den gemensamma välfärden.

Runtom i världen och i Stockholm finns krafter som vill ha en utförsäljning av våra gemensamma tillgångar – naturen, vattnet, det offentliga rummet, sjukvården och allmännyttan i Stockholm. Men varför är det egentligen viktigt att värna om allmänningarna? America Vera-Zavala, författare och aktivist, berättar om tankarna bakom kampen för allmänningarna.
_En motkraft som bildats mot avregleringarna, kommersialiseringen och utförsäljningarna är nätverket Gemensam Välfärd. Lars Igeland, aktiv i Miljöförbundet jordens Vänner, berättar om nätverket och om avregleringarna av Norrlandståget. Måns Almqvist, vänsterpartist i SL-styrelsen, kommer och berättar mer om kollektivtrafikprivatiseringarna i Stockholm.
Efterföljande diskussion om vad de sociala rörelserna kan göra åt den politiska situationen idag._

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.