Stöduttalande till bussförarna

Planka.nu uttrycker sitt stöd till busschaufförernas kamp mot kontanthanteringen genom ett stöduttalande till samtliga kommunals buss-klubbar i Stockholms län

Här följer ett utdrag ur uttalandet

Vi vill uttrycka vårt stöd för er kamp mot kontanthantering på bussarna i SL-trafiken. Vi menar att ingen SL-personal ska tvingas hantera kontanter och utsättas för den rånrisk som föreligger. Köra fordon, säkerhet, kvalitet och information bör i stället ligga i fokus för den befintliga personalen i kollektivtrafiken. Vår mening är att kollektivtrafiken skall finansieras via skatten, för en rättvis och trygg resandemiljö. Både för trafikanter och personal.

Några av oss inom planka.nu har bakgrund inom SL som bland annat spärrvakt och har upplevt hotbilden mot kontanthanterande SL-personal. Vi önskar er all lycka i kampen mot kontanthanteringen och hoppas att SL, landstingets politiker, arbetsmiljöverket och andra tar er på allvar.

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.