Kontanter förbjuds på bussarna?

Efter de senaste veckornas rån mot busschaufförer och efterföljande skyddsstopp för kontanthantering på bussar så kommer troligen kontanthanteringen försvinna helt. Arbetsmiljöverket planerar att införa ett permanent förbud mot kontanthantering på bussar från 1:a november, om inte SL och landstinget kommer med en annan lösning på problemet. En seger för busschaufförerna som kommer kunna koncentrera sig på det väsentliga, nämligen att köra bussarna. Fortfarande kvarstår dock problemet att det är för dyrt med kollektivtrafiken, och SL:s ordförande Anna Kettner påpekar att Då ska man sent på kvällen som busschaufför vägra påstigning för människor som är lite påstrukna och som inte kan köpa biljetter.

Vi undrar hur länge politikerna har tänkt att blunda för den enda lösningen som både ser till resenärernas och arbetarnas bästa; nolltaxa.

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.