Expedieringsavgift trots allt?

SL meddelar att man nu åter igen funderar på att införa en expedieringsavgift för biljettköp på bussarna. Det är dock inte 20:- som SL:s VD Lennart Jangälv föreslog senast, utan 5 eller 10 kronor det alltså ska kosta för att alls få köpa en biljett. Bakgrunden är de senaste veckornas grova rån av busschaufförer.

SL hoppas att fler ska köpa förköpsbiljetter så att bussförarnas kontanthantering minskar. Men frågan är hur kontanthanteringen minskar om man ska ta MER betalt? SL:s Anna Kettner säger till Dagens Nyheter idag
-Vi har redan bestämt hur stor en kassa får vara. Då får vi väl se till att folk blir avlösta med sina kassor oftare i så fall, svarar Kettner.

Fast då kan man ju fråga sig om inte fler kassa-avlösningar vore en bättre lösning framför att ta mer betalt. Vill inte SL bara mjölka sina trafikanter på ytterligare avgifter? Den följdfrågan ställde aldrig Dagens Nyheter. Vi föreslår fortfarande att SL:s trafikanter får betala för sig via skattsedeln istället för via avgifter.

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.