Gratis bussresor – tredje gången gillt

Kommunal har nu för tredje gången på kort tid bestämt att kontanthanteringen på SL:s bussar skall upphöra på grund av rånrisken, skriver DN.se. Arbetsmiljöverket kommer inte pröva saken förrän på måndag, så i helgen är det fritt fram att åka buss utan pengar.

Vi undrar såklart när SL och landstinget skall inse att en nolltaxereform gynnar såväl resenärer som arbetande inom kollektivtrafiken mer än en ständig konflikt som kretsar kring rånade och misshandlade bussförare.

Planka.nu kommenterade de tidigare skyddsstoppen här och här

Arbetsmiljöverket överväger även att totalförbjuda kontanthanteringen från och med årsskiftet.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.