Kollektivtrafik för bilistens behov

heter en skrift som Alternativ Stad presenterar för intresserad press och allmänhet på Färgfabriken, Lövholmsbrinken 1, Liljeholmen, på onsdag kl 14.00.

Skriften visar fram en rad exempel på vad som gjorts i andra städer och lätt skulle kunna göras i Stockholm för att drastiskt förbättra kollektivtrafiken – om man inte slösar bort pengarna på Citytunneln. Utgångspunkten är att kollektivtrafiken måste vara så bra att bilisten spontant väljer den – och vi visar att det är möjligt.

Den visar också hur en drastiskt förbättrad kollektivtrafik – vilket sett från resenärens perspektiv betyder tredubbling av T-banan, ständig femminuterstrafik, mycket få byten och så småningom också direktresor utan stopp – kan frigöra så mycket av den mark som idag används improduktivt till bullerzoner och vägar att bostadsbristen lätt kan byggas bort utan att känsliga grönområden förstörs.

Kollektivtrafik för bilistens behov visar också hur ett ja till trängselavgifter kan innebära ett andrum för att satsa på något annat än nya vägar. Därmed är den också högaktuell inför valet.

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.