Enhetstaxan debatteras

Den senaste veckan har SL:s enhetstaxa varit på tapeten. På DN.se 4/8 läser vi att de borgerliga partierna är splittrade i frågan. Kristdemokraterna tycks ha den mer sansade inställningen att nöjda resenärer kommer främst. Senare samma dag skriver dn.se att busschaufförerna fått en krångligare arbetsmiljö sedan enhetstaxan infördes. SL har inte förberett sig ordentligt för det ökande resandet och har färre biljetter än resenärer. även om vi på planka.nu gläds åt det ökande resandet och de facto nolltaxa så är det är sorgligt med en kollektivtrafik som inte riktigt räknar med att någon vill åka. Fackligt aktive Krister Lind uttalar i samband med detta det självklara kravet på att slippa kontanthanteringen och bara ett par dagar senare rånas två busschauförer på pengar och biljetter. Nolltaxa skulle naturligtvis ge såväl nöjda resenärer, ett ökat resande med bättre miljö som följd och en tryggare arbetmiljö för SL-anställda.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.