Plankande folkpartist avgår

Folkpartisten Johan Noréus, tillika ledamot i Hallandstrafikens styrelse, ertappades plankandes förra torsdagen med falskt måndskort på ett SJ-tåg till Varberg där Noréus suttit i kommunfullmäktige. Noréus uppger att han omgående avgår från alla sina politiska uppdrag och att det var frestelsen att resa gratis som “tog över”.

Som ledamot för hallandstrafiken hade Noréus redan ett frikort för resor i lokaltrafiken i Halland. Men detta gäller bara då han reser inom arbetet och tycks ha gett Noréus smak av det goda i idén med nolltaxa. Övriga resor har Noréus alltså plankat på med ett egenhändigt förfalskat månadskort.

Naturligtvis uppfinningsrikt och konstruktivt av Noréus att inte bara planka utan också förfalska månadskort. Men med bakgrund till politiska företrädares höga lön och det parti som Noréus företräders hårda linje mot plankare tycks det lite märkligt. Noréus kanske skulle tänka om och fortsätta sin parlamentariska karriär – som nolltaxeförespråkare!

Läs mer

En kommentar

En kommentar på “Plankande folkpartist avgår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.