SL vill trappa upp våldet i tunnelbanan

Som om det inte var nog med jobbiga och svindyra spärrar, personal i gula västar och kontrollanter som trakasserar resenärer vid in- och utpassering, offentliga förolämpningar och lögner, så vill nu SL ge sina kontrollanter ännu större befogenheter. Dn skrev i fredags att SL:s vd Lennart Jangälv smörar för justitieminister Thomas Bodström för att få till en lagändring som skall ge kontrollanter på tunnelbanan rätt att med våld kvarhålla misstänkta plankare, liksom de får göra på pendeltågen redan idag. För oss på planka.nu är det självklart att detta är fel väg att gå. Ökad repression kommer inte stoppa plankningen – bara nolltaxa kan göra det! Det är sorgligt att SL kämpar så hårt med att montera ner den bit välfärd de har hand om genom intensiv förföljelse av de sämre bemedlade resenärerna.

Släpp in stockholmarna i tunnelbanan!

Uppdaterad Tomas Örn uppmärksammar hur DN än en gång sväljer SL:s siffror om att plankningen kostar 200 miljoner kronor, trots att man åtskilliga gånger blivit uppmärksammade på att siffrorna SL anger till media inte är samma som man anger internt. Läs mer i hans artikel på mediekritik.nu

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.