SL:s säkerhet kritiseras

Landstingets revisorer kritiserar med bakgrund till bland annat branden i en tunnelbanevagn i Rinkeby förra året SL för bristande säkerhet och bristande rutiner kring säkerhetsarbetet.

Samma kritik framförde fackförbundet SEKO klubb 119 som organiserar tunnelbanans förare i höstas. SL:s VD Lennart Jangälv svarade på kritiken på TV4-nyheterna att “de som hade synpunkter om den bristande brandsäkerheten i tunnelbanan var osakliga fundamentalister som framförde kritiken enbart på grund av en politisk agenda.”

SEKO klubb 119 ställer nu frågan ”är landstingets revisorer också osakliga fundamentalister när de nu ansluter sig till kören av allvarlig kritik mot SL:s säkerhetsarbete?”. Enligt klubb 119 vägrar Jangälv eller andra ur SL-styrelsen kommentera händelsen.

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.